Tartalomjegyzék

Bevezető

Találkozás
Köszöntés
Bemutatkozás
Megszólítás
Tegeződés
Társalgás
Telefonálás
Levelezés

A jó megjelenés
Tisztálkodás
Öltözködés
Helyes testtartás
Hivatali öltözet
Alkalmi öltözet

Az étkezés
Teríték
Napi ételünk
Fogadáson
Mit, mivel

Közlekedés
Utazás
Távoli utazás
Autóban

Napközben
Hivatalban
Iskolában
Üzleti életben
Pénzintézetben

Az üzletben

Művelődés, szórakozás
Otthon
Könyvtárban
Múzeumban
Templomban
Színházban

Moziban
Tánc közben
Vendéglőben
Szállodában
Strandon
Kiránduláson
Sporteseményen

Családi összejövetelek
Vendégség
Eljegyzés
Házasság
Keresztelő
Temetés
Beteglátogatás

Ajándékozás
Ajándék
Hivatali ajándék

Érdekességek
Előkelőségeknél

Játékok
Társasági játék
Szójáték
"Magyar" kártya
"Francia" kártya

Viccek
Kicsiknek
Nagyoknak

Info
Imresszum
Szerződés
Irodalom

 

 

Művelődés, szórakozás - Kiránduláson

A kirándulás és a túra is jó alkalom a kikapcsolódásra.

Az udvariasság szabályai itt is érvényesek. Illemtudóan kell viselkedni, beszélgetni, és a nőket és időseket segíteni. Nem jelentheti a kötelező udvariasságot az, hogy a túra egész hosszán a férfi cipeli a nő összes cuccát. A túrára vállalkozó lány legyen tisztában azzal, hogy nem majálisra készül sétálgatni. A kiránduláson ismerősök vesznek részt, ami oldottabbá teszi a légkört. Ez nem jelenti azt, hogy bátran bizalmaskodhatunk, vagy trágárul beszélhetünk.

Öltözetünket a praktikusság jellemezze. Ha hegyek közé megyünk, vigyünk magunkkal pulóvert a hidegebb időszakokra gondolva. Érdemes még esőkabátot is magunkkal vinni. A lányok ne rendezzenek divatbemutatót. Az ágak, gyökerek megszaggathatják a ruhát, tehát olyan felsőruhát válasszunk, amit nem sajnálunk az esetleges baleset után.

A hátizsák összepakolásakor nem kell az egész éléskamrát bepakolnunk. Gondosan válogassuk össze a legfontosabb élelmiszereket és edényeket.

Ha több napra megyünk, fehérneművel, zoknival, tisztálkodási szerekkel egészítsük ki a csomagunkat.

Kirándulásaink, túráink alkalmával ne felejtsük el megtekinteni az utunkba kerülő tájat, városokat, nevezetességeket. Érdemes megvásárolni a környék nevezetességeit ábrázoló képeslapot is. Ha fényképezőnk van, azzal megörökíthetjük a látottakat.

Hosszabb túrát, vagy kirándulást érdemes előre megtervezni. Útikönyvek, útleírások segítségével gyűjtsük ki a túránk nevezetességeit.

Olvassuk el a róluk szóló leírásokat, hogy ami-kor meglátogatjuk, ne csak azt konstatáljuk, hogy láttuk, hanem tudjuk is, hogy mit láttunk.

Tüzet rakni csak ott szabad, ahol ezt a turisztikai jelzések megengedik. Ha nincs szemétgyűjtő, akkor a szemetet vigyük magunkkal, és semmi esetre sem hagyjuk a "természetben".
 
 
        BÓNUSZ